Nieuws
Openbare lezing bij Vogelwerkgroep Berkelland
Spreker Bennie van den Brink
De Boerenzwaluw uitgelicht
Berkelland heeft een uniek tel-project van de Boerenzwaluw en de Huiszwaluw.
De zwaluwentelling wordt door vrijwilligers gedaan. De resultaten worden ieder jaar naar SOVON gestuurd, zodat zij een goed beeld krijgen van de zwaluwenstand in Berkelland.
Op 8 mei wordt een vogelexcursie gehouden in het kader van de Nationale Vogelweek.
Weet u dat er een uilenwerkgroep is in Ruurlo?
De uilenwerkgroep Ruurlo is een onderdeel van de Vogelwerkgroep Berkelland.
Vaak merk je bijna niets van uilen, omdat het voornamelijk nachtdieren zijn. Maar wie in deze dagen rond 21 uur in de buurt van de Blikmansweide of het station fietst of wandelt hoort het OEHOE geluid van een mannetje Bosuil dat op zoek is naar een vrouwtje. Zij gaat soms al in januari eieren leggen. Het OE-OE-HOE geluid kennen wij als het uilengeluid van een spannende film op de tv.
Op 2 mei 2020 gaan we een halve dag vogels kijken in het prachtige natura 2000 gebied "Springendal" nabij Ootmarsum. In dit mooie oude bos met allerlei bronnen en beken zijn alle bosvogels te zien en te beluisteren. Denk aan de spechten (Zwarte, Grote bonte, Kleine bonte en de Middelste bonte) maar ook aan de IJsvogel en de Grote Gele Kwikstaart.
Ieder najaar tellen vele vogelaars in heel Europa op dezelfde dag trekvogels wanneer miljoenen vogels richting het zuiden vliegen om te overwinteren.
Op zaterdag 5 oktober aanstaande staat de Euro Bird Watch 2019 gepland en Vogelwerkgroep Berkelland biedt jou de gelegenheid dit spectaculaire fenomeen van dichtbij te ervaren. Aan de Havelandsweg in Eibergen staan leden van de werkgroep vanaf het eerste ochtend gloren vogels te tellen. De telling begint om ± 07.00 uur en duurt de hele dag.
Op zondag 12 mei organiseert Vogelwerkgroep Berkelland een publiekelijke wandelexcursie in het Needse Achterveld.
Het vogelrijke Needse Achterveld ligt bij Neede, op de grens met Haaksbergen en is voor een groot deel in het bezit van Staatsbosbeheer. De Schipbeek die er doorheen loopt, is natuurvriendelijk. Er is een stuw opgevuld met veldstenen en hierdoor is een vistrap is ontstaan. De Schipbeek vormt de natuurlijke grens van het Broedvogel Monitoring Project (BMP) Het Achterveld. Dit gebied van ongeveer 60 hectare is heel afwisselend heide - buntgras - gagel - naaldbos - gemend bos - nat berkenbos - jeneverbessen - poelen en 3 grote, ondiepe waterplassen die in de zomer droog kunnen vallen. Dus hier vind je heel veel verschillende vogelsoorten, waaronder bijvoorbeeld de grote bonte specht (zie foto).
Vorig jaar was de belangstelling voor deze publieksexcursie van de Vogelwerkgroep Berkelland groot. Ook nu hebben zich al 17 mensen opgegeven. De deelnemers worden in meerdere groepen opgedeeld en zullen het hele gebied, onder leiding van ervaren vogelgidsen, doorkruizen. Gemiddeld worden er tussen de 30 en 40 vogelsoorten gespot. De meest bijzondere waarnemingen waren in 2018 een Zomertortel en een Wielewaal.
De deelname is gratis en iedereen is welkom. In verband met het aantal gidsen wordt het op prijs gesteld je aan te melden. Ga mee en ontdek de vogelpracht in de vroege ochtend!
Spreker Koos Dansen
Locatie: De Melktap, Nettelhorsterweg 21, Borculo
Datum: Dinsdag 16 april van 20.00 tot 22.00 uur
Voor wie Iedereen die het leuk vind iets meer over tuinvogels te weten, gratis entree.
Meer vogels in en om de tuin
Bijna iedereen vindt het leuk om vogels in zijn of haar tuin te zien en te horen, maar welke soorten kunnen we verwachten en wat we kunnen doen om ze uit te nodigen en te lokken?
Ieder najaar tellen vele vogelaars in heel Europa op dezelfde dag trekvogels wanneer miljoenen vogels richting het zuiden vliegen om te overwinteren.
Op zaterdag 6 oktober aanstaande staat de Euro Bird Watch 2018 gepland en Vogelwerkgroep Berkelland biedt jou de gelegenheid dit spectaculaire fenomeen van dichtbij te ervaren. Aan de Havelandsweg in Eibergen staan leden van de werkgroep vanaf het eerste ochtend gloren vogels te tellen. De telling begint om ± 07.00 uur en duurt de hele dag.
Genieten van de natuur en vogels kijken
Op zondag 13 mei organiseert Vogelwerkgroep Berkelland een publiekelijke wandelexcursie in het Needse Achterveld.
Het vogelrijke Needse Achterveld ligt bij Neede, op de grens met Haaksbergen en is voor een groot deel in het bezit van Staatsbosbeheer. De Schipbeek die er doorheen slingert, is natuurvriendelijker gemaakt. Zo werd er een stuw opgevuld met veldstenen, zodat hierdoor een vistrap is ontstaan. De Schipbeek vormt de natuurlijke grens van het Broedvogel Monitoring Project (BMP) Het Achterveld. Dit BMP gebied van ongeveer 60 hectare is heel afwisselend heide - buntgras - gagel - naaldbos - gemend bos - nat berkenbos - jeneverbessen - poelen en 3 grote, ondiepe waterplassen die in de zomer droog kunnen vallen. Dus hier vind je heel veel verschillende vogelsoorten, waaronder bijvoorbeeld de grote bonte specht (zie foto).
Op zondag 22 april is er een jeugdexcursie gehouden naar het Zwillbrockervenn.
De vogelwerkgroep heeft 4 verrekijkers aangeschaft die (jeugd) leden kunnen gebruiken tijdens een excursie.
Deze werden gelijk uitgeprobeerd.
Tijdens de ledenvergadering op 5 maart zijn Anton Meenink en Geert Heetebrij even in het zonnetje gezet.
De Vogelwerkgroep Berkelland heeft ongeveer 190 leden, die zich ieder op hun eigen manier bezig houden met het kijken naar of bestuderen van vogels. De Vogelwerkgroep Berkelland heeft ook verschillende projectgroepen. De leden van de projectgroep uilen en de projectgroep roofvogels beschermen uilen en roofvogels. Wil jij ook helpen uilen en/of roofvogels te beschermen? Dit is de kans om vrijwilliger te worden!
Op zondag 14 januari had de Vogelwerkgroep een excursie naar het Kristalbad in Enschede georganiseerd. We verzamelden om negen uur bij het Zwikkelaarsplein in Eibergen. Toen we naar het Kristalbad liepen zagen wij gelijk een Grote Gele Kwikstaart.
Beste leden van de Vogelwerkgroep Berkelland
Boerenlandvogels hebben het moeilijk. De patrijs is daar een voorbeeld van. Deze prachtige akkervogel is steeds minder te zien op de akkers. Gelukkig zijn er allerlei initiatieven om patrijzen te helpen, bijvoorbeeld door het aanleggen van kruidenrijke akkerranden. Zo bieden grondeigenaren deze vogels broedgelegenheid, dekking en voedsel. Nu is de vraag, hoe patrijzen daarvan profiteren. Daarom gaat men dit voorjaar de patrijs in het veld monitoren ofwel tellen. Iedereen kan daarbij helpen. Vogelwerkgroep Berkelland telt ism Vereniging Agrarisch natuurbeheer al enkele gebiedjes.
Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert samen met de agrarische collectieven op maandag 5 februari een cursus voor vrijwilligers in de gemeente Berkelland om te leren patrijzen te tellen. Aanmelden kan via www.landschapsbeheergelderland.nl.
https://landschapsbeheergelderland.nl/patrijzentellers-gezocht/
Er is een on-line vogeltrekatlas beschikbaar op vogeltrekatlas.nl.
Ieder jaar reizen miljarden vogels de weeld over. Door ze te voorzien van een ring ontdekken we hun geheimen. Ga mee op ontdekkingstocht en bekijk hier de ring- en terugmeldgegevens van Nederlandse vogels.
BERKELLAND - De komende weken besteedt Achterhoek Nieuws aandacht aan bijzondere flora en fauna in Berkelland. Berkelland is een rijke gemeenten als het gaat om biodiversiteit met zo'n 1160 verschillende dieren en planten. Maar om dit in stand te houden, is desalniettemin een omdenken nodig met betrekking tot omgang met de natuur. Gelukkig ontstaat een toenemend besef bij bezitters, gebruikers en beheerders van de natuur en het landschap om ons heen dat natuur en wonen, werken en recreëren prima samen kunnen gaan. Het beste bewijs daarvoor vormen de dieren en planten zelf. De beloning voor goed natuurbeheer is hun verschijning, maar ze zijn karig met cadeautjes.
Door Rob Weeber
Half mei zijn er drie jonge slechtvalken geringd op de watertoren in Eibergen.
Dit jaar is de telling gehouden op zaterdag 20 mei. om 5 uur 's morgens verschenen Cees, Annemiek, Henk La, Marina, Johan, Willy, Hans en Sonja aan de start. Zo konden we mooi twee groepjes van vier maken. later gingen een aantal tellers naar huis maar die werden ook weer aangevuld door Annie, Henk Le en Kees.
Het was een mooie dag, droog, een licht windje en geregeld brak de zon door. De koekoek liet zich in Eibergen al horen. In het Assinkbos scoorden we zo maar een fluiter! Hij was wel heel alleen.... Neede steeg in Cees'aanzien omdat daar een nachtegaal luidkeels begon te zingen, heerlijk koffie drinken daar bij dus!
Vogelwerkgroep Berkelland ondersteunt beroepschrift Vogelwerkgroep Zutphen
Op zaterdag 8 april is er een jeugdexcursie door Vogelwerkgroep Berkelland gehouden naar het Haaksbergerveen. Dit gebeurde onder leiding van Henk Leever en Marina. Het was bewolkt weer, nog wat fris 10 graden.
Neede Gierzwaluwdorp
Door Rob Stevens
Wie goed op let, ziet in of aan tal van woningen kunstmatige nestvoorzieningen voor deze aparte vogel die begin mei hier weer terug keert van zijn winterverblijf in Afrika, ten zuiden van de evenaar. Geert Heetebrij uit Neede is een vogelaar die zich geheel op de gierzwaluw heeft gestort.
De lezing van het Waterschap (RWIJ) heeft er mede voor gezorgd, dat er meer informatie beschikbaar is voor onze leden. We zullen relevante informatie ook op de website plaatsen.
Ook afgelopen jaar was er weer een eindejaar excursie dit maal naar de Oostvaardersplassen.
Op 28 december 2016 vertrokken 15 leden van de vogelwerkgroep ’s morgens richting Lelystad. De afspraak was elkaar te treffen op de Oostvaardersdijk waarvan er achteraf meerdere waren. Toen wij op onze Oostvaardersdijk aankwamen, stapten we uit in een lekker zonnetje maar na een belletje richting Co Dooms bleken we op de verkeerde locatie te zijn dus, hop in de auto en naar de goede locatie. Bij aankomst had de mist de grote overhand.
Henk Lammers heeft een mooi filmpje gemaakt van de oeverzwaluwwand op landgoed Noasman, Beltrum.
Dinsdag 2 november heeft Theo Boonman een lezing gegeven over het Waterschap Rijn en IJssel.
Het was een interessante avond waarin Theo het ontstaan van het Waterschap en de taken van het Waterschap uit een zette. Daarnaast was er ook ruimte voor discussie.
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober heeft er een excursie plaatsgevonden naar de kraanvogels bij het Diepholzer Moor, even ten noorden van Osnabruck. Op het moment dat wij er waren zaten er 40.000 kraanvogels in het gebied.
Duizenden vogelliefhebbers trokken er dit weekend op uit om, verspreid door heel Nederland, vogels te tellen. In Eibergen werden tijdens Euro Birdwatch vooral vinken en graspiepers gespot.
De meerdaagse excursie voor leden van de Vogelwerkgroep Berkelland gaat dit jaar naar de omgeving van Diepholz (Duitsland) om onder meer vele kraanvogels te kunnen zien. Het gebied ligt op zo’n 2,5 uur rijden van ons.
De coördinatie van deze excursie is na overleg met de projectgroep in handen van Henk Leever en ik heb bij de Nieuwjaarsbijeenkomst ook foto’s van kraanvogels laten zien. Daar werd ook de suggestie gedaan om er een keer naar toe te gaan en dat is dus nu gepland op 22 en 23 oktober.
Heel Europa telt vogels op zaterdag 1 oktober
Tienduizenden vogelaars over heel Europa trekken er zaterdag 1 oktober a.s. op uit om zoveel mogelijk vogels te zien en te tellen. Hun activiteiten maken deel uit van de Euro Birdwatch van BirdLife International. In Nederland doen die dag meer dan 150 vogelwerkgroepen en telgroepen mee, verspreid over ongeveer 150 locaties in ons land. Vogelbescherming Nederland verzamelt de gegevens van de vogelaars tijdens die dag. Ook Vogelwerkgroep Berkelland neemt deel aan deze dag.
De vogeltrek komt aan het begin van de herfst echt op gang. Vanuit het noorden van Europa trekken vogels massaal door ons land, op zoek naar een goede plek om te overwinteren. Op alle plaatsen waar de vogeltrek goed te zien is, tellen vogelaars op 1 oktober a.s. de verschillende soorten en hun aantallen. Die dag kom je dus in heel Nederland vogelaars tegen, gewapend met verrekijker en telescoop!
Op zaterdag 21 mei is wederom de 17-uurstelling gehouden. Om 5.00 uur verzamelde iedereen zich op het Zwikkelaarsplein in Eibergen. We splitsten ons in twee groepen. De captain van de ene groep was Cees en de andere groep werd aangevoerd door Henk.
Onderstaande foto's zijn gemaakt door Benno Stortelder.
Tijdens de Lentefair in Eibergen waren de mooie banners bij de kraam van de Vogelwerkgroep een eyecatcher.
Zaterdagmorgen 14 mei 2016. Eerste dag van mijn 'zomer'-vakantie. Redelijk vroeg wakker, maar niet supervroeg. Ik besluit een kort rondje te maken. Vrouw en dochter willen rond 10 uur nog weg en ik wil voor die tijd eigenlijk wel weer terug zijn zodat we samen nog een kopje koffie kunnen drinken.
Zo'n rondje begint meestal met een bezoek aan het Hambroek, een voormalige zandafgraving waar ik door de jaren heen leuke soorten mocht ontdekken als Kleine Jager, Drieteenmeeuw en Roodkeelduiker.
De middag ervoor was ik er op de fiets langsgekomen en had ik er een steltloper gezien, maar had alleen een verrekijker bij me en kon hem niet gedetermineerd krijgen. Waarschijnlijk niets bijzonders, maar toch maar even kijken of die er nog zit.
Niet dus. Wel vliegt er een Boerenzwaluw met een witte stuit. Nee, dat zal toch geen Roodstuitzwaluw zijn?! Maar ik kan er niets anders van maken dan een onzekere hybride.
Next stop is dan meestal Overbiel. De benaming klopt eigenlijk niet helemaal want Overbiel is de plek aan de noordkant van de Berkel terwijl de vogels meestal aan de zuidkant zitten... Who cares... Ik parkeer de auto en loop over de dijk naar een plek waar ik wat beter zicht over het gebied heb. Ik zie een Bosruiter. Die zitten er de laatste tijd wel vaker. Leuk! En zie! De Bergeenden hebben jongen! Net als vorig jaar. Ik tel 10 jongen en ik zie 4 volwassen vogels. Kleine Plevieren: 4 stuks. Hé wat vliegt daar voor eend? Kan het niet goed zien. Geen standaard eendje. Hij lijkt te landen achter het schiereilandje. Toch even checken wat dat was. Als ik verder doorloop kan ik achter het eilandje kijken en herken ik er een Bahamapijlstaart. Even een foto maken. Verder is er eigenlijk niet zo veel te zien, dus besluit ik geleidelijk aan maar eens mijn rondje te vervolgen. Terwijl ik terugloop valt er een steltje in. Flinke wenkbrauw valt direct op. Kijk, dat is natuurlijk die Bosruiter van daarnet. Maar iets klopt er niet. Hij is zo grijs. Laat ik de telescoop er toch maar eens even op zetten.
Filmpje Bron: Vogelpunt, weblog van Luuk Punt
Op 14 mei werd door Jaap de Jong een steltstrandloper waargenomen langs de Berkel bij Haarlo. Dit trok meteen de aandacht van heel veel vogelaars. Op waarneming.nl werd de vogel meer dan 60 keer ingevoerd.
Foto: Jaap de Jong
Zwaalfje voorjaar 2016 is uit!
Al enige tijd geleden zijn bosuilkasten gecontroleerd en inmiddels zijn de jonge bosuilen geringd. Deze twee mooie foto's van het vrouwtje en een bosuiljong (een van de drie) wilden we u niet onthouden.
Foto's: Benno Stortelder
Op zaterdag 23 april was er een jeugdactiviteit die in het teken stond van weidevogels. Gerrit Stomps en Luuk de Haan deden de begeleiding en Sam, Tijmen en Ramon kwamen opdagen. Eerst deelde Gerrit aan de jongens een folder uit over weidevogelbeheer. Daarna vertelde hij hoe je in de praktijk weidevogels en hun nesten kunt vinden. Meteen werd er gekeken of in het naastliggende weiland weidevogels werden gespot.
Vroeg uit de veren op zondagmorgen en om 6.30 uur waren er 26 mensen om onder leiding van gidsen een vogelwandeling te houden. Op het moment van vertrek stopte gelukkig de regen en klaarde het geweldig op. De vogels lieten zich ook steeds beter en horen gedurende de excursie. We hadden de mensen verdeeld in drie groepen, zodat we veel aandacht konden schenken aan de verschillende soorten vogels en ook hoe je die kunt herkennen.
Foto: Wim Saaltink
Vogelwerkgroep Berkelland organiseert op zondag 17 april een excursie in het Needse Achterveld. Onder leiding van een aantal gidsen zal er in groepen een wandeling worden gemaakt. U krijgt informatie over het waarnemen van vogels en het is handig om ook zelf een verrekijker mee te nemen. Het gebied is bijzonder rijk aan vogelsoorten en we zullen ongetwijfeld diverse vogels zien en horen.
De start was binnen bij het Kulturhus in Haarlo. Jaap de Jong liet zien hoe je vogels kunt herkennen: formaat, snavel, kleur, houding e.d. Onze jonge vogelaars wisten al veel zaken, maar kregen toch ook diverse nieuwe dingen te horen. Jammer dat de opkomst beperkt bleef tot twee: Tijmen en Sam.
Stichting Marke Mallum, waarvoor de vogelwerkgroep inventarisaties en beheersadviezen doet, heeft in januari een panorama kijker geplaatst bij de Stokkersbrug in Eibergen. Dit geeft een mooie kijk op het vogelbroed gebied.
Op maandag 1 februari heeft Frank Majoor bij de Melktap in Borculo een presentatie gegeven over het nut van het ringen van vogels.
Hij vertelde dat door een juiste registratie je een beeld kunt krijgen van een populatie. Je kunt dan in de loop der jaren zien of deze het wel of niet goed doet in een bepaald biotoop. Van belang zijn daarbij de nest registraties - het aantal gelegde eieren en uitgekomen jongen - , de overlevingskans van de jongen en de leeftijd van de volwassen vogels. Wanneer er verandering optreedt bij een van deze gegevens, kunnen de juiste maatregelen getroffen worden.
Op vrijdagavond 22 januari om 20.00 uur werden we bij onze uilenkenner Rob Papendorp thuis ontvangen. Er waren 5 jeugdigen aanwezig, die van Rob veel te horen kregen over de uilen in Nederland en bij ons in het gebied van Berkelland. Ook vertelde Rob over diverse uilenkasten die we als vogelwerkgroep hebben opgehangen en waarmee we ze helpen aan broedgelegenheid: bosuil, steenuil en kerkuil.
Wederom hadden we 5oktober een goed bezochte ledenavond, dit keer bij de Melktap in Borculo.
Dit jaar ging de meerdaagse excursie naar Ost Friesland. Het verslag volgt nog, maar hier kun je de foto's alvast bekijken! Met dank aan Willy.
Op zondag 11 oktober 2015 was er weer een excursie voor de jeugd. Deze keer waren we op de vaste telpost van de vogelwerkgroep aan de Havelandweg. De telling was al in volle gang toen ook de vier jeugdige deelnemers arriveerden: Mike, Roan, Sam en Tijmen.
Er staat weer een activiteit gepland voor de jeugd:
Op zondag 11 oktober organiseert de vogelwerkgroep Berkelland vanaf 9.30 uur een trekvogelexcursie voor de jeugd. Bijzonder is dat je ook trekvogels gaat kijken met je oren: dat doe je met geluidsapparatuur. Natuurlijk kun je ook gewoon kijken met je ogen, al of niet met verrekijker of telescoop. We staan op een vaste telpost tussen Eibergen en Rekken aan de Havelandweg en dat is een zijweg van de Rekkense Binnenweg. Deelname is gratis en als je ouder(s) mee willen komen dan is het prima. We stoppen met tellen om ongeveer 11.00 uur. Meer informatie:Henk Leever: 06-51314562
Henk Lammers heeft een mooie natuurtuin en maakt daar regelmatig opname.
Vroege Vogels van de Vara heeft een filmpje geplaatst waarin te zien is hoe de torenvalk, de ijsvogel en een merel gebruik maken van dezelfe tak in de natuurtuin van Henk en Wilma.
Ook de IJsvogel heeft er een nestgang in gebruik.
Op verzoek van projectgroep ‘IJsvogel en Oeverzwaluwwanden’ is bij de oeverzwaluwwand locatie ‘Het Noasman’ een extra bank geplaatst.
Op 9 mei vond de eerste jeugdwandeling plaats in het Needse Achterveld.
Geef waarneming door van piepende schommels!
2014 was een heel goed muizenjaar. Daardoor vlogen er veel jonge uilen uit. Ook jonge ransuilen.
Op 3 mei is er een excursie in het Needse Achterveld gehouden, opengesteld voor iedereen.
Aankomend jaar zal er een aantal speciale jeugd vogelwandelingen worden georganiseerd die begeleid gaan worden door ervaren vogelaars. Er zal voornamelijk aandacht worden besteed aan het herkennen van vogels door middel van zien en horen. Welke vogels kunnen ze in dit gebied verwachten, welke geluiden maken ze en wat zijn hun vliegbeelden. De vogelwandelingen zullen in verschillende biotopen plaatsvinden en zullen gemiddeld 1,5 uur duren.
Vogels in Berkelland is uit! Dit blad, samengesteld door Henny Waanders (zwaluwen), Gerrit Stomps (weidevogels) en Henk Lammers (uilen) is in een mooi jasje gestoken door Marjon Hoen.
Deel 4 onderaan toegevoegd! Een rondrit door Eibergen op zoek naar nestgelegenheid voor de gierzwaluw.
Eind maart zijn Lubbert en Hans op pad geweest om nog een aantal nestkasten voor de grote gele kwikstaart op te hangen. Ze hebben een nestkastje in Beekvliet en twee nestkastje bij het Hambroek opgehangen. Twee mooie locaties waar we goede verwachtingen bij hebben. Tijdens het ophangen zag Lubbert nog een grote gele kwikstaart.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die werd gehouden op dinsdag 7 januari bij De Melktap, kregen alle aanwezige leden het jubileumnummer '40 Jaar vogelaars in Berkelland' uitgereikt. De voorzitter bedankte eerst de schrijver en interviewer Henk Sieben en ook Marjon Hoen werd bedankt voor de prachtige lay-out, helaas was zij wegens ziekte afwezig.
Vervolgens werden alle geïnterviewden naar voren geroepen en in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor de vogels.
Op maandag 26 november is er aansluitend op de ledenvergadering een filmavond gehouden voor leden, donateurs en belangstellenden.
Sovon gaat een nieuwe Atlas van de Nederlandse Vogels uitbrengen. In deze atlas komt actuele informatie te staan over de Nederlandse broedvogels en overwinteraars. Voor het uitbrengen van een landsdekkende atlas is veel veldwerk nodig. Dit veldwerk start vanaf 1 december 2012 en duurt 3 jaar. De komende jaren kammen honderden vogelaars alle atlasblokken van Nederland uit op winter- en broedvogels. Ook onze vogelwerkgroep doet hieraan mee. Voor meer informatie: www.vogelatlas.nl
Stimulerend project uit de regio in de schijnwerpers
De Klaver 4 Award, een initiatief van D66 Berkelland gaat dit jaar naar het project Vogelwerkgroep. Statenlid Lucia van Milaan van D66 Berkeland reikt voor deze award uit. In aanmerking komen organisaties die zich in Berkelland verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van cultuur, sport, natuur, buurt- en of vrijwilligerswerk. D66 Berkelland heeft gekozen voor de vogelwerkgroep Berkelland omdat zij een grote bijdrage levert aan de leefomgeving.